top of page
IMG-20211218-WA0003.jpg

OVER ONS

 

 

Old Species is een organisatie die zich focust op het behoud van de natuur. Onze planeet heeft veel te bieden en daar moeten we zuinig op zijn en blijven. Met het delen van onze Passie, Kennis en Respect hopen wij dat jij (nog meer) verliefd wordt op de natuur. 

 

Ga eens mee op een excursie en laat je verbazen door alle processen die zich om ons heen afspelen. Daarnaast zorgen onze gidsen ervoor dat jij nog meer te weten komt over de natuur in Nederland en het hanteren van je camera.

IMG-20220418-WA0037.jpg

KERNWAARDEN

image[1].png

Passie

Old Species gelooft dat alles met Passie begint. Het is iets aanstekelijks wat meer mensen kan stimuleren om alle soorten op onze planeet te waarderen en beschermen.

DSC05365[1].JPG

Kennis

Old Species gelooft dat het delen van Kennis essentieel is om bewustzijn te creëren voor het belang van onze flora en fauna op onze planeet.

DSC02688[1].JPG

Respect

Old Species gelooft dat Respect voor de mede mens en respect voor natuur en wilde dieren een fundamentele levensles is.

Ontmoet Tom

IMG-20200122-WA0016[1].jpg

Beste lezer,

Harstikke bedankt voor je interesse in Old Species en ik kan niet wachten om je net zo enthousiast te maken over wilde dieren, natuur en fotografie als mijzelf. Mijn naam is Tom, ik ben geboren in 1992 en ik ben werkzaam als leerkracht in het primair onderwijs. Ook al ben ik opgegroeid in Amsterdam als een echte stadsjongen, ben ik van jongs af aan wilde dieren en natuur gaan waarderen. Tijdens mijn jeugd heeft mijn vader mij alles geleerd over de natuur door mij mee te nemen naar de lokale dierentuin, mij lokale vogels te laten zien (in de tuin), door veel te wandelen in de Nederlandse natuurparken en mij aan te moedigen om boeken over dieren en natuur te lezen. Het was dan ook geen verrassing dat het mijn droom werd om midden in de wilde natuur te wonen en wilde dieren in hun natuurlijke habitat te observeren.

Na het behalen van mijn studie en een aantal jaren gewerkt te hebben ben ik naar Zuid-Afrika vertrokken om mijn droom te realiseren: ik heb een cursus tot natuurgids gevolgd in het Greater Krugerpark. Deze periode heeft mij overtuigd om ook op een positieve manier bij te dragen aan het behoud van de natuur op onze aardbol. Ik merkte dat ik mensen wilde enthousiasmeren over de wilde natuur en mijn kennis hierover wilde delen. Daarnaast gaf iemand mij een prachtige levensles mee tijdens deze cursus en zei: "Op een gegeven moment in het leven moet je kiezen wat voor man je wilt zijn".

Het was op dat moment dat ik besloot om meer risico's te nemen in het leven, terug naar school te gaan om leraar in het primair onderwijs te worden en het idee om een bedrijf als Old Species te starten was geboren. Sindsdien heb ik keihard gewerkt om Old Species een realiteit te maken en het te ontwerpen, ontwikkelen en aan te leveren op een manier die past bij onze kernwaarden. Met passie, kennis en respect hoop ik je aan te moedigen om de natuur te ontdekken en je meer verbonden te voelen met onze planeet en de geweldige processen die er om je heen plaatsvinden. 

Dank!

Tom Zwerver

IMG-20200107-WA0001[1].jpg
bottom of page